Training Herstelcirkels 20 – 27 juli 2019 Kissos (Pilion, Griekenland)

Heb je de training Herstelcirkels1 in 2018 gemist?

In 2019 krijg je opnieuw de kans om deze training te volgen.

In de paradijselijke omgeving van de Pilion (in de mythologie de berg van de Centauren), ontwikkel je je vaardigheden om Herstelcirkels te begeleiden en te installeren in jouw eigen community(ies).

 

Lees wat deelnemers over de training schreven:

  • “Great training, very valuable to me. And in a very special place where I would never have ended up otherwise. Thanks also for that!”
  • “I’m very grateful that I could take part in this course. It gives me new tools to approach conflict and within this making my fear of conflicts smaller”
  • “I appreciated the skills, experience and care of the trainers. I felt safe, engaged and well cared for the whole course”

De Herstelcirkel is een manier om effectief met conflicten om te gaan en heeft als doel om de verbinding te herstellen, zodat ieder deel kan blijven uitmaken van de gemeenschap. In een Herstelcirkel krijgen alle aanwezigen de gelegenheid te praten over: wat er gebeurde, wat het effect daarvan is, wat er nodig is om dit voortaan te voorkomen en wat er nodig is om samen verder te kunnen.

Dit proces vindt plaats volgens een vaste structuur waarbij steeds 1 persoon aan het woord is. Een facilitator (begeleider) begeleidt dit proces en helpt de aanwezigen de intentie en betekenis van het voorval en de gevolgen daarvan duidelijk te krijgen. Iedereen in de kring spreekt net zo lang, tot hij of zij zich werkelijk gehoord voelt en weet dat de anderen hem hebben begrepen. Hierdoor ontstaat ruimte voor het nemen van verantwoordelijkheid en het bijdragen aan herstel. Het doel is – ondanks de verschillen – elkaar als mens te blijven zien en met elkaar te kunnen leven of werken.

Een dag in Kalikalos:
We werken ’s ochtends van ontbijt tot lunch. ‘S Middags is er vrije tijd; om naar het strand te gaan, te rusten of te genieten van de ‘Magic mountain’, kortom om heerlijk vakantie te vieren.

En dat voor maar €525,-! Daarvoor heb je zon, (eenvoudig) verblijf, heerlijk eten, een intensieve training, 20 MfN-PE-punten, kristalheldere zee, prachtige stranden, betoverende natuur. Tijdens je verblijf ben je deel van de gemeenschap en draag je je steentje bij.

Meer weten? Bel of mail me gerust. jk@kieftmediation.nl | 06-28072506

Je vindt ook meer informatie op: http://www.kalikalos.com/community/k/restorative-circles-workshop/

[1] Herstelcirkels is gebaseerd op Restorative Circles en is ontwikkeld in de sloppenwijken van Rio de Janeiro door Dominic Barter.